jueves, 28 de marzo de 2013

La discapacitat dels capacitats


Marta Amaré i Guillamon




Ahir vaig sentir una notícia que em va deixar estorada: Sanitat acomiada a les Canàries un metge de familia per una minusvalidesa al canell de la mà dreta.

La meva primera reacció es plantejar-me com una persona pot arribar a exercir de metge si verdaderament la seva discapacitat el fa inhàbil. En quin moment de tot el procés pel que ha passat aquesta persona per arribar a ser qui és ha fallat el control? O és que la pesada Administració no té capacitat de reacció front els imprevistos?
En un món on actualment als treballadors i als aspirants a treballadors se'ls demana agilitat, cintura i capacitat d'adaptació davant tot el que és nou, què passa amb la rància Administració? Pel que es veu, els seus processos establerts no s'avaluen constantment i permet que situacions com aquestes es produeixin. La discapacitat de l'Administració és evident.

Per altre banda, una persona que no ha permés que la seva lleu minusvalidesa li impedís arribar allà on volia arribar, ha d'acceptar que algú li digui que sí i que no pot fer? Sincerament, moltes persones que tenen davant seu entrebancs acaben anant molt més lluny que qui té un camí més planer.

Tot això, em fa pensar en la discapacitat dels capacitats a evolucionar, crèixer i adaptar-nos al nou medi. Potser els discapacitats "oficials" podríen oferir classes per tal de ser tots només "persones".


La discapacidad de los capacitados

Ayer tuve la oportunidad de leer una notícia que me dejó sorprendida: Sanidad despide en las Canarias a un médico de familia por su minusvalía en la muñeca de su mano derecha.
Mi primera reacción fue plantearme como una persona puede llegar a ejercer de médico si verdaderamente su discapacidad lo hace inhábil. ¿En qué momento de todo el proceso por el que ha pasado esta persona para llegar a ser quien es ha fallado el control? ¿O es que la pesada Administración no tiene capacidad de reacción frente a los imprevistos?

En un mundo donde actualmente a los trabajadores y a los aspirantes a trabajadores se les pide agilidad, cintura y capacidad de adaptación frente a todo lo que es nuevo,¿ qué pasa con la rancia Administración? Por lo que se ve, sus procesos establecidos no se evalúan constantemente y permite que situaciones como estas se produzcan. La discapacidad de la Administración es evidente.

Por otra parte, una persona que no ha permitido que su leve minusvalía le impidiese llegar allí donde quería llegar, ¿ha de aceptar que alguien le diga que sí y que no puede hacer? Verdaderamente muchas personas que tienen delante suyo dificultades acaban llegando mucho más lejos que quien tiene un camino fácil.

Todo esto, me lleva a pensar en la discapacidad de los capacitados a evolucionar, crecer y adaptarnos al nuevo medio. Quizás, los discapacitados "oficiales" podrían ofrecernos clases para que todos llegásemos a ser simplemente "personas".

No hay comentarios:

Publicar un comentario